Streaken in Peru - Reisverslag uit Cusco, Peru van jelleendaan - WaarBenJij.nu Streaken in Peru - Reisverslag uit Cusco, Peru van jelleendaan - WaarBenJij.nu

Streaken in Peru

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

16 Maart 2009 | Peru, Cusco

Mayli blij om te horen dat alles goed met u gaat en wat een geweldig verhaal. Tinda bij terugkomst zal mijn geld wel op zijn, dus wat mij betreft kan je er iedere zaterdag op uit. Hoe was de winterkermis gako´s?
Nico blij om te horen dat je je streken nog niet verloren bent.

Dan nu over naar de orde van de dag. Het is voor ons doen al best lang geleden dat we een stukje geschreven hebben. Druk, druk, druk.. Hebben ondertussen alweer een hoop plaatsen aangedaan en meegemaakt.

Momenteel is Daan bezig met spaanse les, wat een man niet. Geeft mij dus de gelegenheid om weer wat van ons te laten horen.

We waren gebleven bij Mancora. We hebben daar even 2 dagen in een klein reisdipje gezeten na het verlaten van Ecuador en het grensakkefietje. Gelukkig zijn we daar vrijdagavond over heen weten te komen. We zouden eigenlijk zaterdagmorgen verder reizen, maar toen we vrijdagnacht op ons klokje keken bleek het al na 6en te zijn. Hebben toen besloten er nog maar een dag aan vast te plakken. We hebben vrijdagavond de leuke homo Fernando(dat zijn ze bijna allemaal lijkt het wel) ontmoet en daar mee zijn we zaterdagmiddag naar een mooi strandje even verderop gereden. We hebben daar met zijn viertjes (ook nog met een meisje dat leek op Pocahontas) de zonsondergang bewonderd en enorm gelachen. Zaterdagavond wezen stappen met o.a. Fernando. We begonnen bij de bar van Fabiola (het vriendinnetje van Daan). Het is jammer dat een schoonmaakster de oplader van mijn camera ergens heeft verstopt en Daan zijn camera (nog) geen foto´s kan plaatsen op internet, want dat schatje van Daan dat mag er best wezen. We hebben die avond het hele levensverhaal van Fernando aangehoord, een best triest verhaal mede door het feit dat hij vanaf zijn 11e drie jaar is misbruikt door een 10 jaar oudere jongen en hij 2 keer zelfmoord heeft proberen te plegen. Een erg ingrijpend verhaal!
Zaterdagavond werd het ook weer erg laat en hebben toen zondagmiddag voor het eerst AZ gekeken. AZ-Groningen 3-0 en een behoorlijke pot. Zondagavond wederom genoten van de schitterende zonsondergang en Mancora geevalueerd. Lokihotels zijn echt bagger en er reden ontzettend veel mototaxi´s, maar de laatste 2 dagen waren zeer geslaagd. Zondagavond laat de bus gepakt naar Huanchaco en daar maandagmorgen aangekomen. In dezelfde bus zat Stefan een duitse gozer uit Freiburg, waar we een week mee zijn opgetrokken. In het hostel aangekomen nog een Nederlander ontmoet. Smiddags zijn we naar Chan Chan geweest.

Chan Chan (zon zon) was de hoofdstad van het rijk van de Chimú.
De stad wordt gekarakteriseerd door de overblijfselen van negen grote lemen paleizen. Ieder paleis werd gebouwd voor één heerser en bevatte een ceremoniëel gedeelte, een leefgedeelte en een begraafplaats. Met het sterven van de heerser werden zijn 90 vrouwen samen met hem begraven en veranderde een paleis dus in een mausoleum. Te bezoeken is alleen het paleis van het Tschudi-complex, bestaande uit een plein en meerdere zalen. In de 42 tomben liggen de edelen begraven.
Chan Chan staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO, maar wel als bedreigd erfgoed. Van de negen paleizen is alleen het zogenaamde paleis van Tschudi goed bewaard gebleven. De bouwwerken van de gewone bevolking zijn nagenoeg verloren gegaan.

Later op de middag nog wat op het strand gelegen en in ons hostel beide een spel schaken gespeeld tegen de duitser. Na 2 marathonpotten van ieder 2 uur was de duitser uitgeput, verslagen en een illusie armer.
Dinsdag hebben we op het strand doorgebracht en dinsdagavond zijn we naar Huaraz gereden. Wat een hel van een rit was dit zeg dwars door de bergen naar de Cordillera Blanca. De Cordillera Blanca is iets meer dan 180 kilometer lang en omvat 33 bergtoppen van boven de 6000 meter! Na de Himalya het hoogste gebergte van de wereld. Hier stonden er weer wat activiteiten op de planning. Daan is met een groep van 5 personen gaan rotsklimmen. Ik daarentegen was gesloopt en aangezien rotsklimmen mij totaal niet trekt liet ik dit aan mij voorbij gaan en ben ik nog even gaan liggen en het stadje verkend. Laat op de middag kwam Daan terug en heeft hij iedereen een poepje laten ruiken. Hij was zowaar de beste van de groep, terwijl er toch bij zaten die al enige ervaring hadden.
Woensdagavond een tour geboekt naar de Cordillera Blanca om wat sneeuw te proeven. Donderdagmorgen 5.15 de wekker en na een rit van dik 3 uur begonnen met de hike naar Laguna 69. Is dat geen ontzettende ondeugende naam van een Laguna? De verwachtingen waren dus hoog gespannen. We liepen gemiddeld op een hoogte van 4600 meter en het was weer eens flink afzien, maar wel in een schitterende omgeving. Na een uur lopen zat vooral Daan er helemaal doorheen en klonk zijn echo na weer een schreeuw waarschijnlijk weer door heel Peru. Waar heben we dit eerder meegemaakt? En toen stond er helaas nog 2 uur klimmen voor de boeg. Na 3 uur wandelen allemaal totaal uitgeput aangekomen bij Laguna 69. Een prachtig mooi helderblauw meertje waar we slechts een half uur hadden om uit te rusten om vervolgens nog 2 uur in voornamelijk regen af te dalen. Uitgeblust en niet wetend of we nou blij moesten zijn of niet na dit meegemaakt te hebben. Maar goed de foto´s spreken voor zich en savonds bij het verorberen van een lekker half kippie toch trots op onze prestatie van formaat.
Donderdagavond alweer een nachtbus gepakt, maar liefst 3 in 5 dagen tijd! Peru is zo groot en we zijn gewoonweg bang om wat te missen. Volgende bestemming Lima..

Donderdagnacht 12 uur is de duitser nog 23 geworden. De champagne die we ingeslagen hebben bewaarden we maar voor de volgende dag, aangezien de hele bus lag te slapen. Vrijdagmorgen vroeg aangekomen en nog maar wat slaap gepakt. Vrijdagmiddag een rondje door Lima gelopen, maar bij lange na niet alles gezien. Deze stad van 7 miljoen inwoners is zo intens groot en druk. Na het belangrijkste plein (Plaza de Armas) van de stad gezien te hebben trakteerden we ons op een cocktail en hebben we later de duitser wederom te pakken gehad met Yathee op ons dakterras. De stand tussen Daan en mij is na exact 100 poten 63-37 in mijn voordeel. In de avond uitgeweest in het uitgaansgebied van Lima, namelijk Barranco. Viel ons helaas niet helemaal mee. Zaterdagmorgen afscheid genomen van onze maat Stefan, die de bus pakte naar La Paz om in Bolivia een week vrijwillgerswerk te doen. Zaterdag hebben we ons buskaartje geregeld voor de volgende dag. Heel irritant in Peru dat er ontzettend veel busmaatschappijen zijn en ze allemaal op een verschillende locatie zitten. Zaterdagmiddag zijn we samen naar het park van de liefde geweest en hebben daar een fles rose opengetrokken. Romantisch is het niet? Komisch was wel dat we zon beetje het enige niet stelletje waren daar.
Savonds Daan weer blij gemaakt met zijn favoriete hobby de gele M. Wij zaten in het veilige deel van de stad Miraflores en ook hier hebben ze een uitgaansgebied. We zijn deze avond alleen op stap geweest, omdat Daan nog even een uurtje is gaan liggen. Miraflores is ons beide uitermate goed bevallen. Daan is in een ierse pub beland en heeft gezellig zitten te teuten met de barvrouw. Ik daarentegen heb eerst een liter gekild en ben daarna rustig in een hoekje van de discotheek gaan staan..

Zondag uitgeslapen en rond het middaguur de bus naar Pisco genomen.
Pisco een lelijk dorp met overal zandwegen en honden die de liefde met elkaar bedreven. Moeilijk uit te leggen maar tegelijkertijd had dit dorp ook weer zo zijn charme. De volgende dag vroeg opgestaan voor de Ballestas eilanden. Deze eilanden worden ook wel het arme Galapagos genoemd. Hier betaal je alleen nog geen 10 euro voor en voor de Galapagos betaal je zo rond de 1000 euro voor 5 dagen en dat is helaas toch iets te veel van het goeie. Op de Ballestas enorm veel pelikanen, zeehonden en pinguins. Helaas voelde onze pinguin Pim zich niet zo lekker en kon hij er niet bij wezen. Smiddags nog lekker bij ons miniatuur zwembad in het hostel rondgedobberd en eind van de middag op naar Huacachina.

Huacachina is een dorp met slechts 100 inwoners, 15 hotels en 15 restaurants. Het dorp is gebouwd om een oase heen en wordt omringd door gigantische zandduinen waar er de mogelijkheid is om te sandbuggyen en te sandboarden. De volgende dag eerst aan het zwembad gelegen, aangezien het hier het hele jaar boven de 30 graden is. Eind van de middag gesandbuggyd en gesandboard. Het sandboarden is een geweldige ervaring geweest, helaas bakte Daan er weinig van en bleek ik er nog wel goed in te zijn ook. Later werden de duinen te hoog voor sandboarden en zijn we met onze buik van de sandboard naar beneden gedoken, snoeihard. Savonds zijn we naar de stad Ica geweest, waar er de hele week een festival aan de gang was. Fiesta de la Vendimia, maar eigenlijk geen idee waar het voor staat. Op een groot terrein stonden er allemaal attracties en even verderop een podium met peruaanse muziek. Bij dat podium hebben we lekker de hele avond chincha gedronken. Woensdagmiddag hebben we zowaar Manchester-Inter gekeken, helaas beviel ons de uitslag niet zo. Hebben die dag ook de hele dag getwijfeld om de nachtbus naar Arequipa of naar Cusco te pakken. Uiteindelijk is het er beide niet van gekomen en hebben we er nog een nachtje aan vastgeplakt. De volgende dag heb ik een wijntour gedaan en is Daan zijn diarree aan het verwerken bij het hostel.

Savonds de bus gepakt naar Cusco, helaas voor Arequipa! Maar we hebben besloten om ons een tijde in Cusco te gaan vestigen. Na een busreis van 18 uur aangekomen in Cusco en hebben toen wat informatie verzameld over Machu Pichu en Titica meer. Klein rondje gedaan en na een uur al 53 aanbiedingen op zak om gemasseerd te worden, ook het aantal toeristen is hier enorm, even later zijn we onderuit gezakt op Plaza de Armas. Vrijdagavond uitgeweest in Mama Africa en we moeten zeggen dat het uitgaansleven hier tot nog het beste van allemaal is. Helaas voor Daan moest hij zaterdagmorgen vroeg opstaan voor zijn spaanse les. Na terugkomst lag ik nog lekker en kwam Daan met een lach op zijn gezicht terug van de les. Hij had enorm genoten met de lerares, dus ga ik de volgende keer even een kijkje nemen wat hij daar eigenlijk allemaal uitspookt. Zaterdagmiddag een rondje over de markt gedaan en savonds je raadt het misschien al lekker uitgeweest. Ik kwam om 7 uur thuis en Daan is toen weer opgestaan om zijn cluppie aan te moedigen tegen Psv en dat heeft gewerkt! Zondagmiddag naar de voetbalwedstijd Cienciano - Cesar Vallejo geweest. Cienciano de trotse koploper van Peru tegen de nummer 5. Cesar Vallejo heb ik zelfs in een ver verleden nog wel eens een wedje opgelegd. Cesar Vallejo kwam onverdiend 0-1, maar vlak voor rust werd de gelijkmaker aangetekend. Na rust viel er lange tijd weinig te genieten. We schrijven de 69e minuut als Daan geschiedenis schrijft in het stadion. Hij besluit zich te ontdoen van zijn kleren en springt over het hek het veld op. Vervolgens geeft hij nummer 4 van Cienciano een knuffel en danst hij de samba bij de cornervlag. Tot onze verbazing grijpt de politie niet in en ligt het hele stadion aan Daan zijn voeten! Handtekeningen en fotojagers hebben vervolgens het spel nog eens 15 minuten stilgelegd en savonds gingen de beelden van Daan door heel Peru heen! Dezelfde nummer 4 is door ons gescout voor Feyenoord en misschien een mooie taak voor jou Dekker om de naam van deze speler te achterhalen en een belletje te plegen naar Don Leo en Mooie Mario. Zondagavond had ik een date met een meisje uit Arequipa en leek het er zowaar op dat ze net als de dag ervoor niet zou komen opdagen. Zaterdagavond heb ik haar nog wel gezien en had ze een goed excuus. Ik sta erom bekend nooit op tijd te komen, maar na 35 minuten besloot ik de handdoek in de ring te gooien, en toen vanuit het niets stond ze daar! Het blijft toch Zuid Amerika en je zult moeten accepteren dat ze het hier allemaal tranquillo aan doen. Daan is gisteravond weer eens op stap geweest, aangezien je hier met happy hour 2 cocktails kunt krijgen voor 10 soles (2,5 euro). Hij maakte het weer veel te laat en daardoor was zijn spaanse lerares niet blij met hem. En zoals eerder al gezegd ben ik een kijkje wezen nemen. Toen ik de deur opentrok van het kamertje wist ik niet wat ik zag..!
Vanmiddag gaan we dan eindelijk Cusco eens grondig verkennen en woensdag start onze Machu Pichu trip.
Foto´s morgen!

• 16 Maart 2009 - 21:32

Ria:

Prachtige verhalen Jelle, wat dacht je van een carrière als (reisboeken)schrijver?
    Groetjes Johan en Ria

• 17 Maart 2009 - 17:57

Frank En Renée:

Dag mannen, wat gaat t snel. Jullie zijn al over de helft tenzij jullie langer blijven natuurlijk. Wij zijn zondag te winterkermissen geweest errug gezellig en vooral de dj van zomercarnaval met de bongo maakte goede sfeer. Verder begint hier het voorjaar, lekker hoor zonnetje erbij! Mannen, tot de volgende keer, geniet er weer van. Grtjs van ons

• 17 Maart 2009 - 20:57

Pap En Mam:

Wat weer een verhaal Jelle je kunt er wat van, Daan jij de volgende keer wat schrijven? Of geef jij de woorden nu al door aan Jelle? Mooie foto's.groetjes

• 19 Maart 2009 - 13:20

Jeroen Dekker:

He Mannen,
    Mooi verhaal weer, ben jij niet ergens een roeping mis gelopen Jelle, iets van kinderboeken schrijven ofzo????
    Kun je misschien beter niet over een naakte Daan spreken........
    Daan, was hij goed genoeg voor onze geweldige mooie club die dit weekend dat onzinnige team uit alkmaar gaat vernederen???

Groeten Jeroen.

• 19 Maart 2009 - 19:24

Karin:

Zo zie ik eens een hele andere kant van mijn neef(je) Daan! Prachtige reis, lekker genieten!
    Groetjes Karin

• 21 Maart 2009 - 01:30

Oom Peter:

Jelle vanmiddag met je vader en moeder gesproekn en die gaven mij jullie website. Lijkt me ontzettend mooi waar jullie allemaal zijn geweest tot nu toe. je hebt meer gezien van de wereld dan ik. Zijn jullie nog in Bogota geweest? Hoop dat jullie nog veel plezier hebben en tot ziens.
    Peter en Lammy vanuit Canada

• 21 Maart 2009 - 01:36

Joost & Janoek:

Hee Hollanders!

We zien dat jullie Molly de schildpad ook ontmoet hebben!
    Wel erg toevallig dat jullie de ouders van Janoek tegen komen op de Wayna Picchu. Da ken toch nie.. Zeggen ze dan in Brabant! Wij zitten nu in Lima en gaan maandag weer naar Cuzco. Echt te relaxed die stad! Zijn jullie er dan ook nog?? Je moet ook eens naar The Roots gaan. Erg leuke tent!! Misschien tot snel!

Kusjesss

• 22 Maart 2009 - 11:06

Annemieke Dapper:

Hee Jelle,
    Ben er net achter gekomen dat jullie ook een site hebben. Volgens Lies met schitterende verhalen. Heb alles net ff gelezen (nou ja ff), geweldig, kon niet meer stoppen met lezen.
    Blijf jullie volgen.
    Groetjes aan Daan (ken je niet, maar aan de verhalen te horen, lijk je me nogal een casanova)

• 23 Maart 2009 - 18:51

P. Entes:

Hahahah, mooi stukje en geinige foto´s!!

• 26 Maart 2009 - 09:26

Jan:

Weer genoeg meegemaakt dus! Jammer dat ik tijdens het lezen van het stukje elke keer die blote bil voorbij zag komen. haha. Grappig om te lezen dat jullie in Peru op dezlefde plaatsen in Lima zijn geweest als ik in december. haha. Veel plezier nog mannen.

• 26 Maart 2009 - 13:18

Ronald:

he manne hier een bericht van een zwaar door de credietscrisis geteisterde kastelein...wanneer komen jullie nou weer es een keertje terug?????
    De 24e mei trekken ze hier traditioneel de vrachtwagens over de stratendan ben je er toch wel bij he Jeltje anders moet ik zelf de schema's maken en speakeren en dan staan ze zondag de 30 nog aan de wagens te trekken.
    Nou viel spass en laat ze komme he die prachtige verhalen.

• 27 Maart 2009 - 16:19

Joost Y Janoek:

Dachten we eindelijk van jullie af te zijn.. (en ook nog een 7,5 soles rijker). Hebben we onszelf te vroeg rijk gerekend! Wij gaan zo luchen bij de Mac hehe. Vananvond natuurlijk op stap he (en morgen ook). Laat maar even weten hoe laat jullie ongeveer ergens zijn (janoekstevens@hotmail.com).

Muchos besos!

• 27 Maart 2009 - 16:52

Mayli:

Erg leuk dat mijn naan was her eerste woord van jullie verhaal.
    Dan weet ik zeker dat jullie mijn nog niet vergeten hebben.
    Jongens, wat kan ik lachen met jullie verhaal; wat een ervaring!! geweldig!!! toch?
    maar ja, Jelle,spanend wat je verteld over de spaanse lerares van Daan; maak a.u.b. duidelijk: Is zij bezig met spaanseles voor Daan? of moet Daan sexles kregen?en hoe gaat het met oefening? en wat leert hij daar over sex met een peruaanse meid, dat hij kon hier niet leren van een nederlaandse? ik ben nieuwsgierig hoor!!!
    Nou ja... en wat moet jij leren?
    saludos, amigos, !!!
    Mayli

• 29 Maart 2009 - 20:03

Peter & Linda:

Hey Daanelientje,

Zitten nu heerlijk aan een borreltje bij je grote zus. Moeten we nog ff een kaartje voor je halen voor Indian Summer? Missen je wel hoor! Wordt tijd dat je weer thuis komt! Doeg skeet! Zorg goed voor jezelf en we zien je weer snel! -x-je van lieve vriendjes uit Tuitjenhorn!

• 30 Maart 2009 - 23:55

Oom Peter:

leven jullie nog. sinds 16 maart geen mooi verhaal meer of zijn jullie te druk met de meiden